Застъпничество за безопасност

Марк П. Робинсън, Jr., не са на работа; той има мисионер да помагат на хората в тяхното време на нужда. Основател на Robinson Calcagnie Нюпорт Бийч, Inc., Robinson е широко известен като един от адвокатите на нацията водещите на ищците, осигуряване на милиарди долари в присъдите и населени места.
През последните четири десетилетия той е получил регионални и национални награди от най-престижните юридически пресата и търговски асоциации. Но най-добрата награда, казва той, не идва под формата на плакет или трофей.

„Това, което ме кара да се изправи и да ходи на работа всеки ден е да се знае, ние може да направи разликата за едно семейство, което наистина има нужда“, казва Робинсън. „Имаме възможност да им помогне да получите справедливост. Няма нищо по-добро от това. “
Robinson често е изправен пред нелоялна битка, представляващи потребителите срещу огромни международни корпорации. В едно от последните си дела, той представлява жени, които твърдят, Johnson & Johnson талк на прах, причинени рак на яйчниците.
„Има много жени там, които са използвани тези продукти, и те са уплашени“, каза Робинсън. „Отиваме да им помогне да се отговори и да получите си ден в съда.“

Предизвикателни фармацевтични компании и производители
Както 2014 президент на престижния американски съвет на Trial адвокати, Robinson помогна за създаването на организация, наречена спасим нашата журита да се застъпи за правото на процес със съдебни заседатели.
„Системата на журито е наистина последна проверка срещу опасни продукти като дефектни автомобили“, казва той.